Khamis, 24 Februari 2011

penGAlaman gilER timE keSeoraNGan~

fuhhhh..penat seyh....

arini amek half day keje.semua keje aku dah settlkan b4 nk kuar g mam ngan fiqa n fiza.bagun nk g keje mesti lah awal, siap2 pun cepat.makeup cikit2 jea.ni ar sebabnya aku nk kejar masa, dah la pagi2 sakit perooott..membazir masa tol lah nk duk termenung kat tolet tu..uhu....

kua g mam kul 12.30...mmm be4 kua tu aku g withdrow jap..hehe..gaji dah masuk ler..rinikan 24 aribulan, so dah ar.kuar la kat mesin tu seberapa banyk yg bole, tpi duet aku cikit jea la..xmampu nk kua banyk2 nie..pas kua duet, g mam at tnb..mam setgah jam jea.gosip2 nagn fiqa pastu dah,kenyag..heheh...

masuk ofis balik kul 1pm..duk lebih n kurg lam 20 minit, jum ar nk balik sudey..halday kan today.prepare email out of offis n turn off my PC, sign out on my daily schedule and jalan2 blaa...blaa...

bla..bla..jalan kat lrt dah pk dah nk g mana, mmm..ni la aktiviti giler aku buat..

----------------------------------------------------------------------------------------------
timing at 1.30 pm
location at station lrt asia jaya

1) nak topap kad 'touch n go'. so aku masukkan la duet rm 10 kat dalam mesin tu, letk rm10 n mesin tu apa age makan la duet tu. aku letak la kad nk upload topap. try nya try....mmm..napa ni mesin xda bunyi ni...aku tekan segala button yg ada kat mesin.semua dah xfungsi ke?? tekan butang cancel..mmm x fungsi jugak...sooooooo..where is my money????? asieyhhhh..ni yg paling sya xsuke....jum jumpa org rapid kl nie,

"miss, duet sya dah kena telan ngan mesin 'TnG' tu, so camna??"
-----mmm miss mesin tu rosak la, dah ramai dah org kena nagn mesin tu,saya dah cll dah suh org 'TnG' tu datng betolkan, tpi dorg xdatg2 age la..----

"hah, so rosak ke??..abis tu napa u all xtau nk letak tanda rosak kat situ??? padahal u all dah tau kan dia rosak.pergi la letak!!!! bistu camna ngn duet sya nie??
-----mm miss kena pegi 'TnG' la miss, kat kl centrl ada, miss kena report lah, n baru dapt duet tu...---

"ish camtu pulak, len kali letak la tanda kat citu, susah sagt ke, ni menyusahkan semua org la"
----kami xbleh letk tanda tu miss, 'TnG' jea yg boleh letk tnda tu---

***n dlm hati aku nie, rasa menyiirappp jea..bengap sagt ke nk letk notis yg mesin ni dah rosak!!!!!...n mesti ramai age mangsa2 cam aku ni yg kena tipu ngn mesin boD** tu..hahahah...

> conclution dia---- pastu aku pun g la kl centrl, g cari 'TnG' punya centre..jumpa..and push the door, press the Q number..apa age number tuk complene lah. duk kat kerusi..n my turn...

"miss sya nk tnya jea, tdi duet sya dah kena telan ngn mesin 'TnG', so kalo sya nk claim, dapt arini ke o camna??
-----mmm, xmiss u kena isi borg aduan dulu n claim akan dapt 1 month later.---

"oh camtu ke, xleh dapt trus arh?? mmm ok la xpe, sya cancel aduan nie..thank.."
---ok---

**n dalam ati aku apa age, sumpah la cikit kat awek tu...eeee menyampahnyaaa...camni ke nak jg pelaggan, korg sume makn duet haram tau, dari nk isi borng tu dah membazir dah masa aku, aku bukan nk duet sagt pun, tpi jga ar pelaggn korng ni.mesin tu pergi ar letk tnda kalo dah ROSAK!!!!!!!!!!

----------------------------------- ----------------------------------------------------------

timing on 3.30pm
location at ampang park

2) aku kuar jea dari stesen lrt ampang park tu terus dengar guruh2 menyanyi..menjerit..memekik,,huhu...hujannnn turun dengan sgt lebat...so aku tgok jam age..alamak...mmm kena amik teksi nie, cepat cikit sampai n aku pun xbash.payung ada tpi xyah ar paki, xberani oo payung rm5 jea kot.xda jaminan nya payung..

kok kok kok..ni bunyi ketok pntu teksi k..ops gurls..ok xpe lor..
"miss g celcom centre x??kat depan tu kan??
-----blurrr..(uat muka blur...) ah???celcom??mmmm...pegi2,..
"depan tu jea kan??brapa yea??..miss tau xkat mana nie??
-----(muka blur age..)mm tau2..sya ikut miter..naik dulu kita pergi..
"miis tau xkat mana tempat tu??"
----(sunyi..) hanya angguk kepala jea...
"xpa la miss..tq.."

*and in my mine, ish cam xconfiden jea, tau ke x nie??adhoi..dah la aku nk cepat.kang kena cas mahl lak kan, muka blur lak tu..aiyai...mmmmmm xper ar baik aku jalan kaki jea ar..tgok kat langit, fuh memg gelap gelita, ujan bakal muncul dgn lebih laju age nie.soo bersedia la ajaa oiii...and jum jalan,..dah ar 500 meter jauh nie..ahhaa,,ni kerja giler aku buat lor..jum jalan,,mmm ujan la...

bukak payung rm5 tu,,huhu,,angin datg jea abis ar aku, confirm terbang naek ke langit nie. so pegang payung ni kuat2 lor...jalan n berjalan n jalan..pandnag kiri kanan, lintas..lari2..ada keta tu...dushhh..air singgah kal kaki seluar aku...hahaha,,,gung gung gang!!!!!!!!!!!!!! petir menjerit...."emmmm camna aku nk lari age nie, takotnya..., xpe2 cikit jea age tu..tok jam age, kul 4 daa..."

gong!!! gengg!!! konggg!!!....

bunyi petir kuat sagt22, dh la ats kepala aku jea...cepat la sampai....abis my beg basah sudey, my suar pun basah..sob2...xkira ar aku nak lari jugak..cepat2 la sampai, xsanggup dah ni nk paki kasut licin n payung yg bocor nie..waaaaaaaaaaaaaaaaa

lari kiri lari kanan, kiri n kanan, lari lari jalan jalan lari..finally aku sa mpai jugak kat celcom center..fuhh lega...arrrr...penatnya..suarku...basahnya...beg??mmm basah jugak....payung ni memg xleh pakai langsung ooo..mm cian pulak kat diri sendiri..menyesal pun ada..arhh xpe xpe, jnji kau selamt sampai kt celcom centr yg jaraknya lebih kurang 500 meter. fuhh jauh gak kalo meredah dgn keaddan ujan n petir2 nie...

jum masuk dalam settlekan tujuan aku jadi giler..sebenarnya nk g upgrade broband jea...hahha...so lebih kurg 10 minit semua kes settle..n jum ar balik...

out form call center wall...wah ujan makin lebat....arrrrrrrr......kong2 keng2..ding2 dong2..petir sambar menyambar...mmm takotttt......petir tu cammenyambar kat aku jea..takot..tgok jam..alamk dah kul 4 lebey dah...kena balik nie..tpi camna??kena redah ujan laa...mmmm..takot....

n aku masih xberani..soo need to wait for raining...ujan trun la dengn lebat2 bia cepat abis cikit abis air dlaam awan tu..aku tgok langit still gelap n kilat guruh masing2 nak berlawan..tggu n tggu n tggu...jam dah kul 420pm...n ujan agak kurang tpi masih dlm keaadan lebt age.pape pun aku kena gerak jgak, xnak sampai umah lambt...

lari2 lari lari2...agin sagt kuat tetiba datng..ohhh nooo...payung aku arrr..pegang2 n aku trus g menyorok bawah tgga..fuh..selamt kejap...seluar dah basah dah..tpi pelik..napa shawl aku basah nie..mmm...alamak payung ni dah bocor ke???? aisehh...payung payung...bocor pun bocor la, jnji aku dapt berlindung dari petir tu...jum lari...adeshhh sakit ar xleh nk lari kasut licin oo...mm aku apa lagi, tanggal kasut n bimbit saja..jum lariii...huhu........tetiba ati rasa happy..aku xpenahh uat benda camnie..hahaha.....

napa semua rg pandg???mmm sukati la..jnji aku nk lari, susah tau pakai kasut ni nk lari..ahahha
im happy..really best pijak2 air pakai kaki...lari n lari n lari n lari..aku dah xiraukan segala petir n angin, jnji aku selamat sampai ke destinasi pulang. ok cikit age dah nk sampai stesen lrt ampng park...mm jum melintas,,,,

mmmm..fanilly aku sampai jugak kat lrt...tutup payung n pakai kasut n jum trun g naik lrt...adesh kaki sakit ooo...penat berlari..lalalala...tggu lrt n duduk lam train so thingking bout my destination...go homes.........
-----------------------------------------------------------------------------------------------

>>ok ini jea kerja giler yg sya buat rini..tpi ada age pasl brodban boD** nie..tpi xleh update skang..sebb dah ngntkk oooo...nk titoooo...sok keja sudey...so nyte ajaa..i syg my abie..muah***

2 ulasan:

FarhanaLicious berkata...

cian nye paaja arini. aritu paana rugi rm45. sb pi bayar broadband yg dah lama kene terminate. lau nk mintak balik duit tu, kene tunggu 4 bulan. haih. itu pun dia pos check kt umah. haih

ajaa~ berkata...

ai paana..
komen jugak yea..huhu..
samala la paaja g terminate kena tggu seblan baru dapt duet 100..dia bagi cek la, xdanya dapt cash..