Khamis, 15 Oktober 2009

+6013-3008924

awak sya mintak maaf, saya lakukan semua ini,untuk kebaikan awk.. cukup sampai cini hubungan kita.. kalau kita teruskn hubungan kita, sya xyakin boleh buat terbaik pd awak... mungkin jadi lebih teruk.. ada jodoh kita bertemu lagi.. sya halalkan makan minum awk.. tolong halalkan makan minum sya... maafkan sya buat macam nie.. sya xmau jadi macam nie.., tpi sya terpaksa buat macam nie... demi kebaikan awak.... awk jaga diri dengan baik.... saya sayang awak sangat... sakit sangat nak buat keputusan nie... tpi kena buat keputusan nie... saya bertuah dapat mengenali awak, awk baik.... sya xlayak dengan awak... sya xlayak bercinta sepatutnya.... maaf xbahagiakan awak masa kita bercinta.... awk cinta pertama saya, terima kasih beri sya peluang rasa cinta dan terima cinta saya....
bismillah...
ya Allah berikan kami kekuatan menghadapinya...amin...
assalamualaikum....


**jahat orang xsayang, baik pun orang xsyg... apa lagi yg nak kita buat??


Jumaat, 12 Jun 2009

reSULT akHIR..

ayai..12 aribulan 6 dua ziro ziro 9, result sya kua. jum cek. tengok best ke down..
emm,, masa stdy week dulu, orang cakap (budak umah) kawan clas pun cakp ugak, sya ni malas stdy, malas uat pasyear paper, malas makn, malas mandi. ooo... sebb tu la sya dapt resut yg rendah.. padan muka sya kan..? 'usaha cikit, dapat pun sikit la' betul x pepatah nie??

sya pun mushkil jugak la, nape dapat cikit n down, n down down... makin sya blaja, makin la dapat result cikit. aaaarrhhhh....menyampah!!!

sokey2,,,
resut teruk pon, sya besyukur sangat sebb nyaris2 nak masuk longkang result tu. huh..selamat..,masih age dapat akj n apkj..amin syukur..

kepada kawan2 PSA selamat abis sekolah sebb kita dah xkena g PSA tuk sambung blaja sebulan tu..hihi. hope sume bebas 'cary modul' yaa.
n congrage ugak kat sape2 yg dapt keputusan tinggi n happy mak ayah tengok..tahniAH!!

+dan juga.., tuk kakak n abang2 JPA. jagn lupa ya tanggungjawab kita g putrajya... (sya pun xplainin pape age)

**ok daa~ lapar nie, tggu resut kua tadi 3 jam..lama mak oi..

Ahad, 10 Mei 2009

salaM maaF~

salam blog n tuan blog n SemuA~

first nk gtau n mintk maaf la semua.. sya xsempat nak update blog nie. bizy sangat cam air ujan yg turun ngan lebat...aja bizy sangt. sorie semua. banyak exam, kuiz, bisnes kecik, bisnes besar, g sana sini. huhu~

kepada tag2 yg tertangguh tu, aja mintak maaf k. xsengaja nak 'xjawab', t da masa free semua tag di jawab. ok..? skang pun duk asyik jawag pasyear question hah. nak final kan minggu depan, jum semua pakat2 stdy. dah start penim dah tengok buku imegan.hihik..

dan...maaf gak xsempat nak taip2 cite panas na terbaru sal sya, banyak dah tertuggak ni. tpi nak uat camna,biakan jea..yg xsempat kita lupakan k. t tuk seterussnya n after dis., sya pun xtau la dapat aktif nagn blog age ke x... dah nak abis poly nie, myb sume keje2 typing in tenet akan tergendala k. so sorie....

semalam MPG~
best dapat tengok member2 clas uat sembahan, nyayi lagu IsaBElla. wau..suara merdu hah penyanyi nya(nama dirahsiakan).. best dapt tangkap gambar, tpi xbest makann xmenyelerakan..sya makan cikit jea..maak yea nasi mpG. air n Buahan pun Xsedap...huhuk~

jum dispaly cikit piCT MPg timE~



~satu meja yg bESt~mana aja?

ni hah aja~


~tu jea k leh tunjuk..banyak age nie.tpi xpe..bgi kat kekawan len upload ehy..


Selasa, 21 April 2009

aWARd~

ayai..sya telupa la dapt award dari miss farhana..ayai..sorie yea..
skang bizy nagn banyak benda, on9 pun dah xselalu dah..
tpi xpe nie nak luang kan masa cikit..

award nie ada tag sekali k..jum kita sama2 baca~
List 15 random facts about yourself and tag 5 people.
1. sya suka coler putih n itam,
2. sebb tu tudung n selendg banyak warna itam putih
3. sya nak pakai selendg itam time MPG t.. ~sya suka coler itam..
4. so sesape jagn tiru selendang sya k.. nak letak maniik2 putih t kat selendg ~sya suka putih~
5. sya da kawan, dia pun nak pakai selendang itam gak..dia nak tiru sya ke..?
6. tpi xpe..baju MPG kami xsama..jus coler jea sama..~itam n putih
7. baju MPg sya nak amik ujung minggu ni umah kakak. dia yang jahit~ sya xpandai..
8. nsib bek tema mPG itam putih. sya Minat~
9. sya pun ada bantal buCUk kat bilik coler itam putih
10. nama dia ajex~
11. kawan sya cakap..dia kena mandi, sebb dah adak BUCUK~ huuu
12. sya dah mandikan dia, banyak kali~ wangi n warna dia xluntur pun..
13. tetap itam n putih~
14. t sya pun nak beli keta warna itam or putih
campur warna xley.. t cam taek cicak~

n...sya ucap time kasih kat miss farhana tuk award nie...

**nape friendster xleh bukak nieh!!

Isnin, 13 April 2009

ProJecT~

arr...
present projec dah abis dah, baru jea 30 minit yg lalu. penat wei.. penat otak nak pk present tadi, dah la kena 'sepeking' bi tadi. belit lidah wei..
so.... sya jus baca jea la ape yg tetulis kat slide tadi. baca pun tegagap gak hah. cuak nye pasai.. huuu.... baru la dapat rasa kecuakan, kekecutan nak present projec, last semester nie.

pape pun semua bejalan lancar.... semua ahli grup dapat present nagn selamt n KOMPEden nya.. thank kat cikBye, CikmIza, CePul cin Atul,..n Thank Gak kat mR aYIE sebb tolong kitorang siapkan projec 'AmouNt DeteCtor N bLOOd Warmer'.. rela datang umah siapkan sampai 1 2 pagi. ish...dasat sungguh kan?... em tu la gak akibatnya kat kami smeua sebb..uat KEJE laST MINIT. ihiii....

so.. projec kami...emm..bukan nak bangga k, projec kami leh dapt g final.. ape maksud eNCIK 2 sebenarnya hah????
sya xnak g final, sebbnya banyak benda kena pK age, kena tukar tu, kena tukar nie...tambah tu tambah nie.... waaa duit tade la.... sy xnak g final. xnak xnak... pening dah nak pk hah...

skang sya nak relex. xmau pk age sal projec nie..emmm..

k la, kepala dah pening dah... nak rehat jea.. tido pun best ugak ni..
eh xleh xleh.. malam nie kena stdy k.mate sok ada kuis! inagt tu stdy...

**em..aja dah penat nak pk banyak benda...so aja nak rehat jap skang nie. xnak pk sal sape2 pun skang nie...

Ahad, 5 April 2009

tag n TAG daRI~

seBANYAK tag Dari miss aYuNi~

a. Last phone call

akak, sebb gtau dia suh jahit baju tuk MPJ cantek2

b. Last text msg

miss paAna,, nak gatu dia xley teman makan kerg malm nie...ayai..mana leh mungkin janji nie~)c. Last time cried

last week.tension ngan semua~

yang len pulak yea~


....HAVE YOU EVER??
a. Date someone twice
eh xkot~

b . Been cheated
em biasa la tu, semua org buat kan?

c. Kiss someone and regretted it kiss sumeone?
penah..xmenyesal kot~

d. Lost someone special
dah lost...pegi la jauh2 k!!



....IN THE PAST MONTH
a. Fallen out of love
yes..

b. Laughed until you cried
xpon....huuu.xsempat la..

c. Met someone who change your life
yes..my new fill..

d. Found out someone was talking about you
penah, tpi uat xkesah jea..

e. How many people on your top friends do you know in real life?
banyak la..tpi xkira pulak..

f. How many kids do you want to have?
nak 5.hiiii

g.Do you have any pets?
ada kat umah~

h. Do you want to change your name?
skang dah betukar dah org paggil nickname.

i. What time did you wake up today?
6.40pagi... solat subuh pastu tido

j. What were you doing at midnight last night?
doing the project. big project~hikk

k. Name something you cannot wait for?
jus TemBikai~

l. Last time you see your father?
3 minggu yg lalu

m. What’s one thing you wish could change?
notin~

n. Have you ever talk to a person named Tom?
tom? hihi..dulu ada la..tom yg nak ngurat kawan sya.ahak~

o. What getting on your nerves right now?
tade..tade~

p. Elementary/primary school
tadika kecik, sekolah kecik kt kg

q. Middle/secondary school
sekolah besar kt kg

r. Hair colour
blacks n brown

s. Long or short
long n going to be long

t. Want kids
yes~

u. Want to get married
yea la, nga org tesayg k,,,

v. Career in mind
doktor..hahhaha..imegin tiggi~



....HAVE YOU EVER???

a. Kiss a stranger
huh x x!

b. Lost glasses/contacts
ada jugak kadang2

c. Ran away from home
uie..xla. umahku tempat tido ku..huu

d. Broken someone’s heart
em..penah...sorie k~

e. Been arrested
penah..sya bukan baik sagat...eh tipu2~

f. Cried when someone died
yea...arwah ayah member...

g. Is there any person you want to be with right now?
my.....my life.. ??...

h. Do you believe in God?
mesti la..



lagi2 tag~
_apa nama blog anda dan nape anda memilih nama itu?
~maTa kaMU CAntek+ sebb sya suka nagn mata cantitk~

_apakah link blog anda sekarang dan bagaimana idea untuk menamakan seperti itu?http://www.hazameou2.blogspot.com/ tu nama emel, dulu suka n slalu tepikir sal kucing..than jadi la meou2.hihi...

_apakah method penulisan dalam blog anda?
tulis jea pae yg nak tulis, tpi ikut time free la..

_ penah mahu menghapuskan blog anda?
xda kot..biakan jea dia jadi kenagan

_apakah pendapat anda tentang blog kepada pemilik blog yang men tag anda ini?
inuyayuni. orgnya cantik manis. manyak cakap. ihi.. tpi dia pandai~



waaa...lagi tag~

5 brand that you like the most
1-cap ayam
2-cap meou2
3-cap kicap



5 brand that you dislike
1-vincci
2-
3-


5 countries that you want to go the most
1- paris
2-newzieland


5 countries that you do not want to go the most
1- xda kot

5 item that you like the most
1-my phone
2-cerry (my laptop)
3-kiki (my key)
4-poyet (my bear)
5- ajex (my bantal)


5 item that you dislike the most
1-lalat (item ke nie?)
2-meja kat umah, selalu terlanggar la


5 people that you love the most
1-maa
2-ayah
3-aja
4-awak



5 people that you hate the most
semua benci. benci tanda syg k..

5 color that you like the most
1-black
2-white
3-blue
4-pupple



5 color that you dislike the most?
1- pink tpi sya bayak baju coler pink



5 of your positive character
1-xkesah apa org nak uat
2-sedey tegok org sedey



5 of your negative character
1-gelabah
2-xleh sepeking ngan bagus
3-cembeng



5 moments that you miss the most
1-duk kat jambatan ttwangsa..
2-tengok kl cc waktu malam..
3-makan aiscrim...



5 moments that you do not want to remember at alling at
about some1 who doing my heart fill suck n damn


5 positive characters of your best buddies
xda pun


5 negative characters of your best buddies
................



5 things that you happy to do the most (Of your entire life)
1-dengar radio
2-men game sudoku
3-makn aiscrim


5 things that you regret the most
1-gado nagn maa...
2-gado nagn member
3-cepat marah2 org



dan LAGI~
Favorite animal?meou2
Favorite actor?xda..sume suka
Favorite things that you do when you are alone?dengar lagu
Favorite website? frenster, blog, tag n google
Favorite moment?ujan time
Favorite sport?running~
Favorite vegetable? kacang panjg, tpi xsuka yg dimasak o goreng~
Favorite movie?sume suka...especially my bf is type B


***ok dat all my answer..waa..lama nie nak baca tau. to miss ayuNi, aja dah jawab tag kamO~

Jumaat, 3 April 2009

KAsuT~

aie..
apa kita patut uat..

pakai baju cantik2, colour bercahaya dari jauh pun dah nampak,
pakai selendang cantik,
bawak beg cantik, corak2
makeup cun2, pakai eyeliner, lips merah,
jalan ngan lenggang kanggung nya..
pakai pulak kasut tumet 3 half inci hah..
warna itam..waa cantik..

tpi..
tut tut jea...
sampai kat tempat ramai org,tetiba boleh 'terpeleot'..tersadung la.. kaki tersadung jatuh..
hihi...
sume pakwe2 cun, aweks hencem pandang la..
ayai..apa patut kita uat??

nak bangun malu..xbangun lagi la malu..nak uat apa??
padam muka kan,sape suh pakai kasut tumet tinggi2 pegi clas kan.kan kan??
dah nasib nak tersadung, ciannya...
len kali pegi clas pakai sempoi2 cam aja sudey..
ni kisah orag len tau, bukan kisah aja..ihik~

**thank all, bagi semangat n nasihat kat aja..hope aja jadi lebih kuat~thank k..

Rabu, 1 April 2009

jiwa~

salah ke sya rasa sometin..when tau ex-boy kita dah ada pengganti lain...?

time nie sya xdapat tipu diri, titisan jernih kat mata mangalir keluar jugak..puas sya tahan diri. sabar..dia dah lama tinggalkan ko, xyah nak sedey2 lagi....biakan dia nagn idup dia.. jgan amik peduli..lupakan dia...pleass,,jgan inagt dia lagi...

tpi...slah ke sya,,,bukan niat diri nak rasa camtu.
giler ke sya nak ingat lagi kat dia.
patut ke sya pk sal dia lagi.

dah lama sya lupakan dia, tpi sya xtau napa sya xterlalu 'pandai' tuk lupakan dia..
tamak ke sya.., xcukup nagn apa yang dah ada sekarang nie..??

nape sya nak rasa sedey..?
masih sygkan dia ke..
sorie..dia dah xsyg kan sya..
bodhnya sya nie...

maaf...
sya memg xdewasa dlm pk hal macam nie...
bukn niat nak mainkan perasaan org..
sebb sya tau ianya sakit..,cukup la sya rasa sekali jea...

**jgan bercinta kalo x bersedia hadapi kekecewaan..sya dah pilih jalan yg salah.......

Khamis, 26 Mac 2009

sem aKHIR ~

lagi 2 bulan dah nak abis sem nie la. sem 6 yang sya akan tingalkan x lama lagi. adesh sedeyny sya.. memg sya betul2 sedey nie. aspecially nak tigglkan kawan seclas yg 'sputim'. kenangn2 ngan dorang sume memg MANIS macam madu lebah plus gula tau. geng dak lakinya yg 'sputim'+ hapy go luckyy+enjoy memg best lah. lelaki nie memg xda masalah biasanya kalo ngan kekawan. betol x?? tu pendapt sya jea, org laki n org len xtau la kan.

geng2 dak pompuan pon best gak, banyak gelak2+kongsi cerita+kuar togeter meter..seronoknya. memg banyak sungguh kenagan nagn kawan2 seclas nie. DEU6A sya xkan lupakan kamu k. apa yang baik kita sama2 ingat n apa2 yg xbaik tu kita sama2 lupakan ya. lagi bagus tu... dah la penghuni2 pompuan clas DEU6A nie cun-cun+comel-comel, ngan dak laki nya pulak encem2+macho, tpi taley ngurat ya sebb sume dah berpunya...huhu.emhh kecuali sya k. :-) tapi sya nie tetp setia, DEU 6B pun sya xlupakan ugak. ohoi~

sekarang pulak masing2 satu clas kena mengecohkan diri tuk pk sal baju nak g MPG. hiii... tema xdapat yag betul2 age, jus kemungkinan temanya 'HITAM PUTIH'. sya skang nie pun dah terpikir2 siang malam nak cari baju camna. nak pakai baju apa ah...??? ada idea x..? kongsi k.. malam MPG nie kita kena glamour2 ke?? jelita2 ke?? sya xpenah age g majlis yg besar n glomour2. susah ugak nak pk cari baju sesuai. xmau la nampak TER lalu CanGGih. nak biasa2 jea tpi CUn ya. :)

pastu kena uat pesembahan setiap 1 clas malam MPJ tu. xkesah nak wakil ke 1 clas ke nak belakon ke menyanyi ke, xkesah pun. janji ada persembahan. clas kami tau nak uat ape? ketua cadangkan nak uat PentoMEn. semua terlibat, xda sorg pun terkecuali. waa..malunya nak belakon kat pentas. dulu sya penah uat pesembahan dikir barat kat atas pentas tu masa sem 1, ramai2 la berdikir kat atas tu ah. ayai malu ugak wei..tetiba jadi popular. ihi...
hah! peNtoMen nie macam mana ah?? atul cakap kita jus kena buat gaya jea, suara akan ada suara latar kat blakang nati. camtu ey.... best ugak dapat enjoy kan. dah la nak uat pentOMEn sal 'KisaH-kisah diri sendri dari sem1 sampai sem6'.. huuu... camna la tu, xleh nak bayang

em..cukup la sampai cinie jea tuk sem nie. nati umur panjag, insyaAllah kita jumpa sem baru kat tempat baru ya. pape pun thank semua kekawan tuk kengan2 manis n pahiT. sya suka berKENALan nagn kemu2 semua..

**xda idea lain ke tuk pesembahan MPG nati?? sya bagi cadangan la, bia sya jea yg menyanyi malam tu. ahahhahahahahhaha

Selasa, 24 Mac 2009

VIRus Cecema

salam..
sya kat aimar skang nie, ngah on9.dah lama xon9 wei...hahaha
skang nie memg bizy sebb ngah bizy on9 cari antivirus la. DAN sya memg pantag la, kalo ngah uat keje o bizy ngan sometim, sya XSUKA org kaco. sebb nati xleh 'cosenterit' tau. dan ada la org nie ar, suh sya melayan dia burak pulak. skang kat kedai makan nie, sya perlukan masa nak surf tenet jap jea... tpi dia.. adoi tetiba leh uat sya rasa meluat jea. n skanng dia dah pegi dah, dah balik. uhui..aman la ciki sya ngan kawan yg nak siapkan sement tu...okey....

DAN kembali semula kat antivirus. PITOP my laptop nie dah kena serang virus daaahhh...tension sgguh sya tau. kalo buka word jea, nati kat folrder yg kita simpan maklumat tu, akan kuar satu age word len.tu virus la tu.. tension sya nie. kecian PITOP, dia dah la baru idup, tut2 dah demam kena virus dah. sya pun kecian ugak..,sedey tgok dia camtu ha..:(

sesapa yg ada antiviru yg terbagus tu gatu la sya. camna nak dapatkan antivirus..sya memg kena rawat PITOP ngn secepat mungkin nie :(

k la..sya nak makan, jum makan...

**sem nie dah last sem la, dah nak abis. uhu..sades ugak nak tinggalkan poly..

Khamis, 12 Mac 2009

jum BER cuti+ balik kG

aie..
lama wei xon blog nie. cian yea..

so besok last clas n last duk cini tuk minggu nie.uhu..minggu deoan lgi satu dah balik s.alm dah. kejapnya cuti sem nie. fist2 poly cuti 2 minggu..tpi tut2 cuti dah jadi semggu dah. poly amik cuti kali nie. tpi xpe la, janji dapt cuti kan..kan..

jum balik kg.
hilangkan masalah yg ada kat s.alm nieh.
tension sugguh duk cini. tambah2 age duk nagn dak umah sewa. hah umah sewa???ohoi..
tension uat sement satu group nie. hah group??
tension da kawan yg rapat 0..baik nie. hah kawan baik??
tension ada banyak makanan nie. byte??
hahh!!
tension semua laaa..
jum dengar org kenek kepala biru becerita..

cerita pe1
kawan..
apa ada nagn kawan??
kenapa kita ada kawan??
salah ke kita bekawan??
kita pelukan kawan ke??
or..kawan pelukan kita ke??

macam2 ada nagn kawan. kawan hapy+kawan suka+ kawan gembira+kawan senyum.tpi..sya pun xtau ada kawan sedey+kawan duka+kawan nangis... sya rasa sedey kalo kawan sya cakap 'aku sayg ko' + 'aku rindu kat ko'..dan sya TAK KAN sedey kalo dia cakap 'friends is notin'.. FRIENDS IS NOTHING. emh..uat pe nak sedey org cakap camtu kan??memg xsedey pun la.. biakan jea la nak cakap pape pun. janji sya ikhlas nak jadi KAWAN BAIk dia. sya xkesah..memg xkesah.. sebb 'friENds Is Notin" xda dalam kamus Idup sya.. pape pun loVE U MY loVEly Friends...

cerita ke2
umah dan swa = umah sewa.
bayar sewa tuk sebulan jea lagi.hihi..dah xmau duk umah sewa lagi dah..leh BERAMBUS dah. xmau da ahli2 umahsewa yg bermasalah age. dulu masa muda2 sem1 2 sya suka duk umah sewa. tpi skang?? ayai...semua org da masalh ngan umah sewa la. ops....ngan dak umah sewa la..
tapi sya jenis xamik tau, sukati korang la nak kawan+becakap o xnak. sya xkesah pun.. janji xggau idup nie.

cerita ke3
esemt banyak macam rumput kat padang poly hah. pening+pusing+nak muntah tengok esement yg bnayak nie. pasal sement gak laaa ley uat jadi gado nagn kawan tau, baya sunguh esemet nie. banyak kena topap sement org len la.. memg masak gak la otak+tangan+laptop nak uat sement. tpi skang..nasib baik. alhamdulillah sement dah nak settle. besok anta semua sement yg tinggal baki2. kat sume2 yg tolong uat+topap semet tu thank k..kita memg perlu bergabung. bukannya bercerai sebb masalah sebesar tahi lalat jea..

cerita ke4
semua orang baik, xkesah pun kalo ada sape2 nak itu+ini, nak pinjam itu+ini. mesti kita kan bagi kan. pinjam tudung? amik la.. pinjam kasut? amik la.. pinjam baju? amik la.. pinjam tepon? amik la.. mintak byte? amik la.. mintak buah? amik la.. mintak milo? amik la...
amik la...meMg semuA tu sya belikan tuk awk2 semua. amik la. sya org kaya, banyak duet leh beli bagi kat semua org. abiskan jea la semua makann tu.. ape sya dah kenyg xmau makan..hahha.. kejam ke kalo kita uat camtu?? salah ke kita xkedekut? slah ke kita kedekut?
tpi..sya ase sya xkedekut. semua sya bagi kalo ada yag mintak. sya memg xkesah MUla2 tu..
tpi kalo dah selalu duk mintak+mintak, sya xmarah lagi tpi sya rasa menyampah+geram pun ada. sya pun xmakan age, tpi org len dah abiskan hak kita. apa la kita nak uat nagn org camni ey??..
em..xpe la..sya xkesah age pun..janji sya jagn BERSIkap MaCam tu k.

cerita ke5
ayoi..dah xda dah...
jus nak balik kg jumpa maa..maa rindu la..dah setahun xbalik jumpa maa..
rindu jugak kat kawan baik+sekepala bengong+ngokngek. aie k.sah, deq, gee, mcyue, cek are,
mCsue, wan, ana...rindunya kat u all sume la.. kawan yg paling best sya ada. rindu gilerr ar kat korang wei. ase cam nak balik ting 5 balik ar..huhu.. so jagn jeles la kalo kita ada ramai kawan, sebb kita memg memerlukan kawan..emm...

**end---

jum minum teh o ais limau. sedap nie. haus la duk menulis cite yg bosan nie ar.. sorie k kali nie entri yg BuhSAn kan..

*selamt bercuti semua. lupakan yg lama. ingat yg baru.,.tpi xbermaksud lupakan yg dulu k..

Selasa, 24 Februari 2009

jejalan

salam..
saya skang nie ngah on tau kat cc. sebb munasabah nie datg kat ex-cc nie nak cari maklumat esement n nak print esement. tpi skang dah jadi len dah, sya duk on9 ym n benda2 nie pulak. haha..

jejalan..
aculy sya selalu kua p print+beli makanan+cari maklumat esemt+on9 nagn menaiki kaki jea tau.. tu yg sya nak kongsi nieh. nak kongsi perasaan penat sya..waaa.. penat la nak macam nie selalu. adesh..bukan sya nak ngadu k, jus nak gtau jea..

apa patut sya buat?? xnak kuar p town, cam ner sya nak makan? camna sya nak cari maklumat esemt? camna sya nak on9?? yaii.. patut ke sya beli moto sebb nak kuar p town? patut ke beli broadband nak on9? pattu ke beli ink baru tuk print kat umah? dan patut ke suruh pakwa belikan makanan? (bukan pakwa sya k)

emm tatau dah,. sya ni memg suka jenis bejalan+jejalan. suka sesanagt..sebb tu sya xkesah kalo pegi jejalan sebb hal sya. tpi sya akan kesah dan sesanagt kesh kalo pegi jejalan tuk hal org len. ish!

keputusan :-

  1. nak beli broadband = jap g ada org cakp 'duit dah la xda, ko ni abiskan duet jea tau!'
  2. nak beli motor = duet xda, xcukup weh,,.:P
  3. nak masak kat umah = masa xbagi, dia jeles nagn sya
  4. nak kua on9 = 'selalu ey ko ni kua malam2'
  5. nak mintk tolong org = org pulak yg mintk tolong sya..emm

k tu jea la nak gtau yea..

aculy banyak merepek nieh. saja nak luahkan perasaan lapor time nie. atul tunggu jap ey, sat g cek balik belikan tomyam kita kongsi tau.yam yam..

**kuikui _ story nie xda kaitan nagn idup ataupun mati..kuikui~


Khamis, 19 Februari 2009

Tag lagi.

salam..
dapat tag dari kak erisya. huhu.. (aja men2 jea la kak sal ta tu tadi)
aculy sya dah tepikat nagn solan+solan tu. cam best jea nak jawab.

and b4 tu, sya mintk maaf la kat sesapa saja k. sebb dah lama xupdate blog nie. bizy+mizy nagn asement lor.. xabis2 ngan asement. DAn skang nie makin bizy pulak nagn SUDOKU games. hihi.. sya dah beli buku sudoku tau sebb dah tepikat sesanagt nagn number2 tuh!!

ok jom kita pegi ke tag!

TANDA2

1.TANDA2 KAMU BAD MOOD.
**lebih berdiam diri. mulut cam ada mas kat dalam ni arh. (member penah masuk bilik pastu tanya,kenapa senyap nie..,kami ada buat salah ke..?) ohoi..

2. TANDA2 KAMU MARAH.
** cakap direct jea sya nagh marah. kalo dah xleh sabar tu sampai tengking tau. waa...dah betukar jadi singa nieh!

3. TANDA2 KAMU SINTING.
**sinting nie ape?? asenya sya xda tanda2 nie..hee

4. TANDA2 KAMU MALU.
**waw..muka merah+merah xnak padam. maluuu laa..

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU.
**em..xpenah ase cemburu kot.. xsempat nak amik tau camna tanda time cemburu tu.. :)

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH.
**baring tapi xleh tido. air mata kua banyak+cikit.(ee..manjanya aja nieh :P)

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
**hapyy la. senyum jea memanjg hah. makan manyakk

APA?

1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
**cokelat colur

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?

**sya rasa tidak. tapi member slalu cakp sya giler+giler shopin

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
*
*oh tidak.. n no komen

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
**nak jawab tag cepat2 sebb nak g makan.lapo dah nie..

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
**rasa lapo n ngantukk

BILA

1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA

**24 september 1988. tengah ari lahir.

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?

**time rasa masa zaman kanak2. best sangat sebb banyak dapat duet raya la..

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
**em xingat la. sebb banyak sanagt kena marah nie


4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
**apa maksud nie?? xtau la.. :)

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
**bajet umo 24 o 25 la.. tpi tunggu jodoh jea. ada org masuk minang, suai tuk aja. kawen lorr.ihi..


BAGAIMANA
1.BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
**aish..sya lebih suka bediam diri jea. pekak kan telinga, bisukan mulut. dah..

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
**emm,,ssenyum jea la.. senyum tu sedekah kan?

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
**em try tuk terima. nagis la gak uat kali petama tue..

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
**ayoo..xkesah pun. xsume manusia perfect tuk semua org.

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
**tolong+tulun apiiiii!!

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN.
**uie..semestinya men sudoku la..

aish..ada age nie..len pulak k..

1) Anak Kunci
Kegunaan asal - tuk kunci pintu, xnak bagi org len masuk bilik!
Kegunaan sampingan - uat gores topup

2) Penutup Pen

Kegunaan asal - tutup pen, jimatkan dakwat dari ilang
Kegunaan sampingan - uat pen lukis kat ketas kosong.

3) Botol Mineral

Kegunaan asal - simpan air jarang
Kegunaan sampingan - uat ketuk org yg minum air mineral sya tanpa mintak izin!

4) Paper lama

Kegunaan asal - uat kira2 solan mate.
kegunaan sampingan - potong kecik2 uat nota o sape taik cicak..:P

5) Seluar 'D' lama

Kegunaan asal - pakai la
Kegunaan sampingan - buang terus k!

6) Lesung batu

Kegunaan asal - tumbuk cili api uat tomyam
Kegunaan sampingan - leh jadi tukul paku kat bilik

7) Langsir

Kegunaan asal - tutup pintu bilik yg banyak lukisan
Kegunaan sampingan - uat lap tangan..(xsenonoh)

8) Komputer pejabat

Kegunaan asal - uat hal opis
Kegunaan sampingan - uie..uat chatin+matim. cari maklumat asement masuk google

9) Duit syiling

Kegunaan asal - beli air tin. bayar KTM kat batu 3 g KL
Kegunaan sampingan - uat gores topap gak

10) Laman Blog

Kegunaan asal - typing ciTe+cite bes..
Kegunaan sampingan - baca blog2 org len

Next person:
**aYuNi

**fahanalicious

**aliya


**asnacute

uhui..ok dah siap..jum balik beli makann dulu. beli tomyak keyh..yumyum.. kepada yg terlibat jagn lupa jawab tag ya..

**k bubye~

Jumaat, 13 Februari 2009

11/02/2009 - with [tag]

Aie…

11.02.2009 tarikh yg sungguh+amat bermakna la bagi saya..

Aculy tarikh ni jatuh pada hari rabu semalam+semalam. Tarikh sya benti keje. Hari dimana sya bebas, bebas dari customer2 yg ngek tuh! Huh..


Perkhidmatan+kelebihan sya dah tidak dipakai lagi. Sya dah xpayah bangun petang2+besiap2 nak pegi keje tau. Evitin is free… sya dah bebas skang nie. Bebas dari semua ketensionan yg mekanda slama time bekeja. Ingat senang ke nak keje nih!.. kesimpulan yg sya dapat, “susah nak cari duet. Tapi sekelip mata jea nak abiskan duet” ..betul x??


Kepada custemor2 yg sya sayang…(gelinya ketiak). Jagn cari sya lagi. Skang nie tugas2 sy dah diambil alih oleh dua org staff yg ‘cute+sopan+mesra dari sya tau..ihi.. semua2 dijemput mai cc ARENA k.

Tpi..sedey gak time nak tingalkan cc n keje nie. Banyak sangt kenagn kat citu. Hah..dah skang nie, dah xda panggilan+panggilan yg sya rindu.


‘eh! Akak cc..akak cc’

‘akak cc!!’

‘tu akak cc la’

Adesh!.. rindu la pulak sya nagn ke’glamoor’an tu. Hihi..

But sokey. Dah benti nie, leh la sya elak dari bos yg ‘gatai’ tu.. gatai cubit pp org.. heh gerammm!!


**sya dah free skang. So appointment tuk meeting nagn sya dah bioleh dibuat k..


Ni ada buah tangan cikit dari ajaa..

JEMPULAH MAKAN GAMBAR ‘KEK MY BESDEY KE-20’ nie..

Kenangan paling beharga n Surprise besday dari nadia n rien. Besh snagt perasaan time nie. THANK A LOT ATUL N RIEN.


***kek besday time muda2 :P


Kepada aliya yg bulat…ops jagn marah tau. Bulat tu comel dear. Hihi.. sya sedaya upaya nak isikan tag dari aliya nie.. jadi jemput membaca semua..


1. How old are you?

uie..uat time skang muda age,belom masuk 21..ondaroad..


2.Are you single?

yes..of couse. single n avalaible :)


3.At what age do you think you'll get married?

when some masuk meminag la..ihi..


4.Do you think you'll marrying the person you are with now?

oh.. i hope so..but dun noe. refer my 'jodoh'


5.If not, who do you want to marry?

with a man. only man


6.Who will be your bridesmaid & bestman?

em..my sister myb. o my best friend.


7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?

kat ymah jea..teratak bonda.


8.Where do you plan to go on honeymoon?

tepi pantai..tempat sejuk..best lah!


9.How many guests do you think you'll invite?

semua sya jemput. temasuk la PM sekali tau :P


10.Will that include your exes?

no..


11.How many layers of cake do you want?

3 pun dah cukup. tinggi2 nati xsampai nak potong la..


12.When do you want to get married, morning or evening?

munin. lebih besedia nati.. sanding biasa la time petg2,ramai tetamu leh datang tengok raja sehari ni..


13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding

lagu siti nurhaliza la.. best song..


14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?

pakai jari jemari yng cantek nie la..baru rasa masun+masin cikit :P


15.Champagne or red wine?
no..jus jus oren.

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

pas kawen terus hanoymoon la..tuggu lagi

17.Money or household items?
money..

18.How many kids would you like to have?
5 i think..


19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
yes of couse..

20. Whose wedding plan would you like to know next
jus aliya..

***oh..finish already..

aliya thank tau tag nie. memg mencabar sesangat la..





Rabu, 4 Februari 2009

nota pendek n GAJIk

aie..
adoi aie..lama dah tak jumpa blog..
aie blog..
em kebelakangan sya nie asyik bizy.
bizy nagn asemnt yg sunguh banyak dan memg banyak. skang pun nagh on9 cari maklumat tuk asemnt bi n asemnt2 yg sekutu ngan nya.
xsempat la nak on blog nie..sorie blog..

dan sya dah dapt gaji tadi..
ihi,bape minit yg lalu sejumlah duet telah jatuh kat depan mata sya. (jumlah dirahsia kan)
ohoi.. jgn sesapa suh sya belanja yea. duet tu simpan tuk projec grup "super medic" k.. aha.. nama kumpulan projec yg menggelikan bagi sya.. ahaks..

duet2..
k ni contoh duet yg sya dapat kat dalm sampul berwarna cokelat. wooo...





















**wajah kegembiraan dirahsia kan. ehek~
**ini jus contoh deut k~

*jum sambung uat esemnt pulak

Sabtu, 31 Januari 2009

rinduuu

sya terasa satu perasaan ketika ini..
perasaan yg sedg menusuk jantung,
sya xleh kawal perasaan nie...
sya sangt rindu.
rindu yg sangt..
rindu dekat awak..

sya xboleh jumpa awk,sya takut..
sya rindukan sangt2 pada awak..
tapi sya xmau jumpa awk lagi..
tolong jgn buat sya rindu..

sya rindu sangt..
rindu itu milik sya ke??
sya xtipu lagi..memg sya rindukan awak..
tapi..sya xboley..

kenapa awk hadir lagi..rindu
kenapa U hadir,sya xsanggup dah nak rindu awak lagi..
sya..sya sangt rindu..

**sorie..,perasaan sya ketika ni sedg merindui dia..
dia yg telah pegi jauh..pegi tingglkan sya..

Jumaat, 30 Januari 2009

~NAsihat buat HAWA

salam..


sya ada banyk cerita nak kongsi. tapi buat masa skang nie 'masa' sungguh jeles dengan sya, dia xmau bagi peluang kat sya menaiping blog la. ada jea 'masa' nagn benda2 laen. bizy la sya nie katakan. k dipendekkan ceritanyanye.. sya ada nasihat tuk diri sya sendiri.. :) walaupun nama sya bukan HAWA. saya RAHAZA la..jum.,

Hawa,
Andai engkau masih remaja, jadilah anak yang solehah buat kedua ibu bapamu, andai engkau sudah bersuami jadilah isteri yang meringankan beban suamimu, andai engkau masih ibu, didiklah anakmu sehingga dia tidak gentar memperjuangkan ad-din Allah.

Hawa,
Andai engkau belum berkahwin jangan kau risau jodohmu..
ingatlah Hawa janji Tuhan kita, wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Jangan dimulakan sebuah pertemuan dengan lelaki yang bukan muhrim kerana aku khuatir dari mata jatuh ke hati, maka lahirnya senyuman maka tercetusnya salam dan sekaligus disusuli dengan pertemuan takut lahirnya nafsu kejahatan yang menguasai diri.

Hawa…
Lelaki yang baik tidak melihat paras rupa, lelaki yang soleh tidak memilih wanita melalui keseksiannnya, lelaki yang warak tidak menilai wanita melalui keayuannya, kemanjaannya, serta kemampuannya mengoncang iman lelaki. Tetapi lelaki yang baik akan menilai wanita melalui akhlaknya, peribadinya dan yang penting pegangan agamanya.
Lelaki yang baik juga tidak menginginkan pertemuan dengan wanita yang bukan muhrimnya kerana dia takut memberi kesempatan kepada syaitan untuk mengodanya. Lelaki yang warak juga tidak mahu bermain cinta kerana dia tahu apa matlamat dalam sebuah pertemuan lelaki dan wanita yakni sebuah perkahwinan.

Oleh itu Hawa,
Jagalah pandanganmu, awasilah auratmu, peliharalah akhlakmu, kuatkan pendirianmu. Andai ditakdirkan tiada cinta daripada Adam untukmu, cukuplah hanya cinta Allah memenuhi dan menyinari kekosongan jiwamu, biarlah hanya cinta daripada kedua ibu bapamu yang memberi hangat kebahagiaan buat dirimu, cukuplah sekadar cinta adik- beradik serta keluarga yang membahagiakan dirimu.

Hawa…..
Cintailah Allah di kala susah dan senang kerana kau akan memperolehi cinta daripada insan yang juga menyintai Allah. Cintailah kedua ibu bapamu kerana kau akan perolehi keredhaan Allah. Cintailah keluargamu kerana kau tak akan jumpa cinta yang bahagia selain dari cinta keluarga.

Janganlah sesekali tangan yang mengoncang dunia juga yang mengoncang iman lelaki.


*wujudlah cinta dalam diri. sesungguhnya CINTA itu murni :)

** cinta murni cepat la datag pada saya.....:P

Khamis, 29 Januari 2009

TAG petama

aie..
uish tuk petama kalinya sya di tag oleh cik farhana nie.
sya dengan tidak sebegitu yakin nak menaiping tag nie, tepaksa perahkan otak gak 'demi mu kawan ku pegi..'
wah!! ayat cam dalam clas tadi jea, time bincg lawatan kat pangkor. ohoi..pangkor tunggu aja yea~

eh ey..kembali kepada tag.. sya akan penuhi semua ruang solan yg kosong k, muga mewujudkan tag yg menarik :P

s1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
minyak wangi far away, tepon n cemin

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
kasut tumet vinci (tadi baru beli)

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
kena bincang ngan bakal 'marki' dulu

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
ad jodoh kan kekal selamanya :P

5. Adakah anda dilamun cinta?
uie tidak. sya masih solo+molo. dulu penah~

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
di persekitaran 'dalam bilik' malam tadi

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
xda lagi, sebb cari buku sudoku tadi xjumpa :(

8. Apakah nama penuh kamu?
RAHAZA bt MOHD RESAD @ RASHID

9. Kamu lebih senang ngan mak atau ayah?
maaa...rindu sesangat nie, dah nak smpai setahun xjumpa

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda????
bakal suami sya :)

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
1. ATUL
1. RIEN
1. IDA
1. FARHANA
1. AYUNI
1. ILA jb
1. WAHIDY

12. Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
yes mesti, walapun dah mengunung baru ingat nak cuci

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pergi?
tengok pantai. pangkor kan nati..

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu?
1. dia suka ijau cam kura-kura
2. dia suka makan
3. dia suka kfc fload
4. dia ada baby blue
5. dia slalu bawak sya nek baby blue jaln2

15. 8 perkara yang amat saya gilai?
1. jus tembikai
2. fresh oren
3. kasut tumet
4. games sudoku
5. aiscrim choco top (boikot skang)
6. jaln2 tengok lampu malam
7. gila keje
8. gila duet.. ngek!

16. Pelukan atau ciuman?
ciuman!

17. 8 perkataan yang sering diucapkan?
1. oi!
2. ngek
3. ngok ngek
4. jimat2 duet tade
5. cepat la dah lewat nie
6. munin
7. sabar la..
8. jum shopin

18. 8 buah buku yang paling baru baca?
nota ultrasound.. semalm ada pop kuiz, gempaq sungguh dapt resut tadi :P

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali?
1. lagu melayu
2. lagu nasyid
3. lagu omputis
4. lagu jiwang
5. lagu+lagi..

20. Mari Men-Tag 8 orang lain
1. aliya
2. erisya
3. asna
4. e-leeyana

Selasa, 27 Januari 2009

saat time KEJE~

aie..

adoi..sungguh penat time nie. penat sangat. kat tempat keje skang nie. sya sungguh penat melayan custemor tadi. beberapa minit yg lalu la..

xsangka sungguh ramai makhluk2 yg datg time2 maghrib tadi arh. ayai.. sya jadi pening tuk seketika. seluruh anggota bergerak pantas. kaki2 menjadi laju seketika cam lipas kudung. tangan berpusing sane+sini cam helikopter. rembesan+rembesan cecair dari badan dah stat mengeluarkan sesuatu, terasa amat panas,padahal econ dah ada depan mata. dengan secara ganasnya sya berinteraksi depan customer, pakai baju kurung cam pakai suar jens pulak.. (mesti sunggh melucukan aksi cuak sya tadi..) demi mu wahai customer.. sya rela melakukan layanan yg bagus lagi tau.. huhu

yea encik??
print?
sekejap yea..

yes nape?
emm pc, jap yea..

nape yea?
oo..jap yea..

print color?
boley..

nak scan?
ok boleh..

pc xconnet?
jap ey..

potostat?
banyak ke?
duduk dlu jap yea..

em?
nak kua..
ok, lima ringgit tiga posen..

24..
seringgit lapan posen..

print skali?
ok..

nak typing?
ok bole..
banyk ke??
emm..

ok2
jap sya masuk..

print direct boley..
jap yea..

adoii..
sya hanya mampu luahkan kata2 sebegitu saje. tiap2 kali jumpa customer..tu jea la dialog sya..
adesh!!

tpi nasb bek la sya xcuak sama nagn time present fisio sem lepas. haha..semua masih dalam remot cuntrul sya. ihi..
time kalut+malut tadi, sya masih dapat satu pujian dari surangg customer pompuan..

'sorang je ke keje?'
............................
emm...patut la cekap jea..

hahah~

k k..
bla dulu..
customer dah datng da...

**cepat2 kul 10. nak balik nie.. xmau jumpa customer age..waaa...


Ahad, 25 Januari 2009

BONGOK KAU!!!!

arrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

ahhhhhhhhh

xtau lahhhh sya ketika nie bukan tension!! dan tidak sesekali sya tension pon!!!!
tapi sya rasa GERAMMMMM yang amat+sungguH+teramat!!

ah!!!
GERAMM!!!

BEBERAPA MINIT TADI TELAH BERLAKU SATU PERGADUHAN ANTARA SYA DENGAN SORANG CUSTOMER LELAKI!!

pergaduhan yg sungguh teruk penah sya lalui ni wei. xsangka sungguh. lelaki tu tiba2 naik agin satu badan. marah2 sya pulak, dia per**** ar tuh!! arhh geram.. siap ugut2 sya lagi. nak tumbuk la pe la.. adoii.. customer yg xbetul. ni gara2 sal duet la. DUET DUIT. xda duet, xyah la print. dah kena cas hatga mahal nak marah+tengking+ugut org pulak! xbetul punya org. dan sya.. sya dengan mendefenkan dirinya, bercakap lemah+lembut dengn nada yg masih slow lagi tu.. explain lelok kat dia. suh dia PAHAM BAHASA. tapi.. sya pulak yg kena tengking nya.. ahhh!! ngok dan NGEK la..

sebelum sya start2 merepek dan aura kemarahan sya pulak datng, bek sya halau dia kua dri cc. 'dah encik. bek encik bla. bla la..amik duit encik ni..yg len sya halall kan!! dah bla la..bla la!!' ahh sya pun dah stat marah dah. ingat dia sorg ke tau marah?? mentng2 la janTAN. leh tunjuk extion la eh kat cini!! datg2 tempat org. men marah cam org giler pulak kat cinie!!.. sengal!!

k k..
dah dah..
sya pun dah jadi xbetul nieh..
pape pun sya ok lagi nie.
xda rasa nak nagis sebb kena marah pon..
tpi first time tuh, rasa nk ketawa, yea la tetiba jantan angin satu badan..
haha~

k daaa~

**jum solat. reles tension kan diri. sya xsalah pun. sya ckap sopan age. dah la kena ugut nie...waaa..

Sabtu, 24 Januari 2009

keUNiKan jari-Jemari~

salam...
kita semua mesti pandai tafsir atau pun boley tafsirkan apa yg kita tengok+lihat kan..? ihi..dan sya ada nak tafsir cikit pasal jari+jemari sya yg chumel nie..pelbagai hikmah dan tafsiran yang boley diandaikan disebalik jari+jemari kita yang lima (sebelah tangan). cuba kita perhatikan perlahan-lahan jari kita tu..first.,luruskan ia ke hadapan dalam keadaan terbuka. renung dalam+sedalam nya, kewajipan solat lima waktu jgan diabaikan...
kemudian letakkan+lekapkan jari+jari runcing kita di atas meja, perhatikan nagn mata+hati.. bermula daripada jari kelingking yang kecil+kerdil+kuntut (sya panggil jari anak), seperti manusia dan apa saje yg bermula dari kecil kemudian besar dan terus membesar+besar. itulah fitrah insan dan alam seluruhnya. apa saje yg dilakukan mestilah bermula daripada kecil. sepeti kata pepatah "melentur buluh biarlah dari rebu
ngnya". kegagalan memdidik pada waktu atau usia nie akan memberi+meghasilkan kesan yg besar pada masa hadapan.
jum naikkan kepada jari kedua pula, sebelah jari anak la. apa lagi jari manis namanya. (nak compemkan try la rasa :P). em sama gak ngan usia remaja. manisnya sepeti jari yang comel mulus nie. apatah lagi kiranya disarungkan dengan sebentuk cincin betatahkan berlian..waa..bangga xtekira lah.ahaks.. pada time nie, alam remaja menjengah diri dan AWAS!! di usia ini, kita sudah baligh dan mukalaf. pastinya sudah dipertanggungjawab segala amalan di hadapan Rabbul Jalil. Bersediakah kita??
Nah.. naik kepada jari ketiga. jari yg paling tinggi, jari hantu namanya. zaman remaja ditinggalkan. selamat tinggal remaja yg cute+meut. alam dewasa kini pula menjengah masuk. di peringkat meningkat umur 30-an ini seorang itu telah mempunyai status dan indentiti dengan ekonomi yg kukuh serta kerjaya yg teguh. dah ad duet simpanan, pk tuk kawen pulak. namun, kita mesti berhati-hati kerana di kala ni banyk 'hantu+hantu pengacau' yg datang menggudaa. bukan hantu dalm cite niyang rapik k. tp hantu hasad dengki, hantu ego, hantu tamak, hantu iri hati dan berjuta+juta hantu lagi lah. kalo gagal mengawal emosi, lantas masuk ke perangkap nafsu dan syaitan. justeru itu, amal ibadat mesti dilipatgandakan. kan kan??
pas..pas..kita gerak lak kat jari telunjuk. jari inilah yang mengungkapkan satu dan ESAnya ALLAH SWT ketika solat. genggamkan kesemua jari dan keluarkan jari ini. gagahnya dia sebagai penunjuk aeah, menjadi contoh dan tauladan. manusia+manusia yg ada pad tahap ni, hendaklah tampil sebagai model kepada generasi baru cam keta GEN2. DAn sebagai pembimbing yang kaya dengan idea bernas dan minda yg heBAT!
akhir sekali, kita renung jari ibu k.. inya besar dan kuntut cikit dari jari+jari laen. tpi dia menunjukkan kematangan dan kehebatan yang membanggakan. tugasnya membenarkan sesuatu dan mentafsirkan perbagai perkara. bak kata orang jawa "cap jempol" atau cap jari. kalau dia ada, semua urusan berjalan lancar. buat generasi muda, rujuk dahulu kepada org tua atau yg berpengalaman k.. sekiranya penunjuk mere
ka dipatuhi kita patuhi, nescaya kita boleh berkata 'GOOd' atau 'YES' sambil menggenggam semua jari dan angkat ibu jari ke atas dan itulah rahsia kejayaan kita.
so.. semu keli-lima jari dah abis tafsir.. cuba kita letakkan kelima-lima jari kanan kita atas meja, dengan keadaan jari tertutup rapat satu-sama lain. buat k.. cuba kita perhatikan dengan mata hati..apa yang kita leh nampak??? emm mesti lah nampak jari kan..hihi..mata kita nampak 5 jari yang comel jea..
tapi..mata hati kita nie nampak.., trehasilnya perka
taan kalimah 'ALLAH'.. bermulanya dari jari anak (alif)..sehingga diakhiri dengan jari ibu (ha)..


*ini la gambaran lebih jelas kita dapat lihat.. memg menghasilkan kalimah ALLAh..
**itu bukan tangan aja k~


*dan ini? semestinya jari sya.nak jugak tunjuk jari sya dalam nie..ihi.. wah cincin??sape bagi tu..tut~


**sedikit gambar yang telah diolah oleh aja~

Khamis, 22 Januari 2009

ngan Maskara~

aie..

nak cerita nie...tadi time abis clas jea, sya n 'member bucuk' pegi la giant. giant s.alam nie ar yg dekat ngan poly tu.. uhu..(promote giant). abis clas memg dah plainin nk pegi giant, nak langsaikan 'hutang' ngan TNB kat pejabat pos. dah tetunggak-munggak dah bil letrik nie..(bayar bil la..). tut+tut dah sampai n kat parking keta, cek2 dalam beg..,bil xbawak..ayaa...ape nak buat nie, dah sampai tpi tujuan utama xda pulak. em..pospone la besok ari nak bayar bil. k besok pagi kita jumpa yea pejabat poS!

alang+lalang dah sampai giant, ape age... aja jum shoping jea la, haha~
masuk giant uat cam biasa, aktiviti mata.'window shupin' la..ape age..
emm..org pompuan nie, xsah kalo dia xbeli pape. tipu jea kalo dia cakap just window shupin, mestikena beli sometin gak. buah tangan dari giant la katakan..waa duet abis...:(

jum masuk gardiant. huhu..cari ...tut..hehek ada la beli harta karun kat gardiant hah cikit.
cari, jum cari...

'Ehh aza!"
'aaaee.. korang wat pe cinie?? ooo me'mekaup' yea.. uish lawa seh mata ko.. (sya kalo dah jumpa member, men redah jea cakap)
jumpa member umah, kat gardiant tempat alat makeup2 tu la port dorang slalu lepak. suka testing+meting eye shadow, lips gloss, blusher, maskara... em macm2 la ada ngan pompuan nie ah..

'ehh.. ko beli makara ey??.. lawanya mata ko..(sya dah start jeles tengok mata member lawa+lentik jea.ishh!)
'a aa...wane itam, beli la aza. murah jea, ada less, try la pakai' (kawan2 kesayangangg dah mula menghasut nieh!)
'uie..lawa la..emm kalis air x?? (sya xpuas ati. kena beli nie gamaknya)
'yes kalis air. nie ar dia ada tulis "waterproof maskara'.. pilih la wane itam, lawa 2..'
'ok2..'

hahaha..akhirnya dengan jayanya member dapat pujuk sya. DAn sya nie cepat cair jea benda2 yg berkaitan nagn MATA. aya..xsuka sangat pakai maskara, time2 tedesak baru pakai. tpi demi mu kawan, ku rela jiwa+raga beli gak.. dah la duet pokai.. aja aja..:(

'Menyesal dah xberguna, dah beli n pakai pon nie ah.. hihi..lawa jugak yea! ahaks~

.........................emm.. yg musykillnya kat minda ni...................
  • maskara "kalis air" nie, sah uat sembahyang ke???? dia kan kalis air...
.........................sape2 ley tulunn jawabkan!!!.........pleasss............

Rabu, 21 Januari 2009

~duit dUET

aie...

"perhatian kepada semua pelajar yang menggambil pinjaman ptptn. diumumkan bahawa tepat tanggal 21 januari 2009, duit pinjaman telah di bankin kan ke dalam akaun anda. harap maklum!"

huhu...ari ni duet pt dah masuk wei kawan2, ape age jum ar shupin, belanja aja sekali nie arh..
hapyy nye duit pt dah masuk. banyak barang nak beli nie. dah planin nak beli itu+ini. bestnya... leh baya sewa2 yg tertunggak+munggak. leh p tengok wayang, men bowling..huuu..

hoihoi... tu tuk budak dapat pt jea la. yang sya duk sebook tu nape??.. eh lupa la, sya nie tidak cukup layak tuk dapat pt :(, dan tidak cukup manis tuk menghabiskan duet pt.. waaa xda duet..dah pokai nie.. dak2 yg dapat pt best la kan dah ley enjoy nagn duet tu. enjoy tapi berjimat+cermat yaa..

hihi..sya sungguh jeles dan meles nagn budak2 umah yg dapat pt. DAn saya?? duet loan xmasuk age..lambatnya.. aculy sya dapat jpa, tu yg duet tade nih! jpa memg slalu lambat kan?? susah sya dan kawan2 sekumpulan yg dapat jpa nak ber'habiskan' duit. pt bagus, sharp dia masuk duit kat student. dalam laman web pt cakp 21 jan 09 duit masuk, memg betol masuk ri nie ah.. tp jpa.. eem lambatnya.. pas raya cina ar kut..adoi..

tape2..sya sabar menggu kamu duet. sya bukan mata duit-duetan. tp sya sungguh dan amat memerlukan kamu duit...:P.. ase2 bila duit jap masuk yea kawan2??

*time tengok kasut tumet lawa2, slalu tepikir.. sabar2 tunggu duit jpa masuk k! aha~