Jumaat, 3 April 2009

KAsuT~

aie..
apa kita patut uat..

pakai baju cantik2, colour bercahaya dari jauh pun dah nampak,
pakai selendang cantik,
bawak beg cantik, corak2
makeup cun2, pakai eyeliner, lips merah,
jalan ngan lenggang kanggung nya..
pakai pulak kasut tumet 3 half inci hah..
warna itam..waa cantik..

tpi..
tut tut jea...
sampai kat tempat ramai org,tetiba boleh 'terpeleot'..tersadung la.. kaki tersadung jatuh..
hihi...
sume pakwe2 cun, aweks hencem pandang la..
ayai..apa patut kita uat??

nak bangun malu..xbangun lagi la malu..nak uat apa??
padam muka kan,sape suh pakai kasut tumet tinggi2 pegi clas kan.kan kan??
dah nasib nak tersadung, ciannya...
len kali pegi clas pakai sempoi2 cam aja sudey..
ni kisah orag len tau, bukan kisah aja..ihik~

**thank all, bagi semangat n nasihat kat aja..hope aja jadi lebih kuat~thank k..

12 ulasan:

[ a l i y a ] berkata...

uiks,pnh jgk,masa tuh dinner,pki pn dah cntk2,tibe kaki ni wat hal kat tangga,nsb baik semua kwn prmpuan,maka mereka pun tlg la kwn die yg tak reti nak melaram nih,hehe,tp skrg dah blaja nak jadi perempuan sejati,cewashh,b4 ni tak sejati ke?peliknya~~

Iliana berkata...

beringat dahulu pendapatan..apa pun, mungkin itu hari malang dia..semoga ada pengajaran di sana..

ajaa~ jangan gelakkan ya..minta dijauhkan dari diri..lafazkan 'innalillah(sambung sendiri hehe)'..itu lafaz untuk minta dijauhkan..

fahana_ann berkata...

huhu..sbb tu tak nak pakai..tapi bile lagi nak prktik..huhu..
sama2 kasih..hehehe..relax je ok..hhuhu

ajaa~ berkata...

**[aliya]
oo..ada pengalaman la nie. seb bek pandai cover..
susah2..
sejati dah, cuma ada kat dalaman, kat luaran sejatinya nampak kat kasut kot..
ihi~

ajaa~ berkata...

**iliyana
ok..aja xgelak pu..jus senyum dari jauh,nak tolong xdapt..
hii..

ajaa~ berkata...

**fahana_ann
sempoi2 pun dah cantik.tpi kena blajar nie, seng t nak g diner MPG..
hi..
ok try da best to culll

aYuNi berkata...

haha~ ala.. pmpn dgn high heels xleh dipisahkan.. tapi agak2 la kan.. malu la kalo jatuh tuh aza.. tapikan.. wat budo jela.. bgn dan teruskan berjalan dgn confident.. (:

fahana_ann berkata...

ok ok..try your best..hikhik..ak malas nak ikut lagi dinner kat sini..blom brsedia..hehehe

TeNgKu JoHaRi berkata...

hahaha
tringat ri tu ad sorang sister ni terpeleot dpan ktowang
malu dia
ktowang la xtahan nk gelak
hahahahahah
tp kecian gak
mesti dia malu
but ad sorang g dak kelas ktowang
suka pakai kasut bersinar2
arghh sakit mata memandang
biasa2 sudey tol x?

Permata Nusantara berkata...

salam..pertama kali ke sini...

haha...sebab itulah saya tak berani pkai kasut tumit tinggi...jika ada dinner baru pkai...setakat pergi kelas...sekadar pkai sandal biasa atau kasut tanpa tumit....saya pula di fakulti mekanikal....80 peratus pelajar di situ lelaki...hehe..jadi cuba elakkan diri drp mendapat perhatian....sbb if ada yg tak kena..pasti kena black list nnti...hihi...(^_^)

kuIna Jentayutiara berkata...

biar sakit asal bergaya...

jgn putus aja.. tak lama lg boleh berdangdut disco dgn high heel..

asna cute berkata...

Lorrrr nak g kelas pun pki heels ker? igatkan td G dinner ker, inteview ker, or g mkn kat tmpt gempak rupe yea g kelas jer... hahaha ada gak la lawak yea hehehe. nasib bkn ajaa yea.. kot ajaa mesti tak tulis dlm blog kot kih kih =) Smile always~