Khamis, 22 Januari 2009

ngan Maskara~

aie..

nak cerita nie...tadi time abis clas jea, sya n 'member bucuk' pegi la giant. giant s.alam nie ar yg dekat ngan poly tu.. uhu..(promote giant). abis clas memg dah plainin nk pegi giant, nak langsaikan 'hutang' ngan TNB kat pejabat pos. dah tetunggak-munggak dah bil letrik nie..(bayar bil la..). tut+tut dah sampai n kat parking keta, cek2 dalam beg..,bil xbawak..ayaa...ape nak buat nie, dah sampai tpi tujuan utama xda pulak. em..pospone la besok ari nak bayar bil. k besok pagi kita jumpa yea pejabat poS!

alang+lalang dah sampai giant, ape age... aja jum shoping jea la, haha~
masuk giant uat cam biasa, aktiviti mata.'window shupin' la..ape age..
emm..org pompuan nie, xsah kalo dia xbeli pape. tipu jea kalo dia cakap just window shupin, mestikena beli sometin gak. buah tangan dari giant la katakan..waa duet abis...:(

jum masuk gardiant. huhu..cari ...tut..hehek ada la beli harta karun kat gardiant hah cikit.
cari, jum cari...

'Ehh aza!"
'aaaee.. korang wat pe cinie?? ooo me'mekaup' yea.. uish lawa seh mata ko.. (sya kalo dah jumpa member, men redah jea cakap)
jumpa member umah, kat gardiant tempat alat makeup2 tu la port dorang slalu lepak. suka testing+meting eye shadow, lips gloss, blusher, maskara... em macm2 la ada ngan pompuan nie ah..

'ehh.. ko beli makara ey??.. lawanya mata ko..(sya dah start jeles tengok mata member lawa+lentik jea.ishh!)
'a aa...wane itam, beli la aza. murah jea, ada less, try la pakai' (kawan2 kesayangangg dah mula menghasut nieh!)
'uie..lawa la..emm kalis air x?? (sya xpuas ati. kena beli nie gamaknya)
'yes kalis air. nie ar dia ada tulis "waterproof maskara'.. pilih la wane itam, lawa 2..'
'ok2..'

hahaha..akhirnya dengan jayanya member dapat pujuk sya. DAn sya nie cepat cair jea benda2 yg berkaitan nagn MATA. aya..xsuka sangat pakai maskara, time2 tedesak baru pakai. tpi demi mu kawan, ku rela jiwa+raga beli gak.. dah la duet pokai.. aja aja..:(

'Menyesal dah xberguna, dah beli n pakai pon nie ah.. hihi..lawa jugak yea! ahaks~

.........................emm.. yg musykillnya kat minda ni...................
  • maskara "kalis air" nie, sah uat sembahyang ke???? dia kan kalis air...
.........................sape2 ley tulunn jawabkan!!!.........pleasss............

11 ulasan:

FarhanaLicious berkata...

esok nak tengok mata aza lah. heheh

[ a l i y a ] berkata...

erm,biasa perempuan kalau dah g tmpt shopping,even xde duit pun,hati ni xbest..hehe..
waahh,make up mata best,mata aja kan besar,so cntk la..wat smoking eyes..(btOl ke eja)heheheh...jelezzzzzz..

sah semayang ke??eh,bahaya tuh kalu was2..

asna cute berkata...

Darlinkkkk!!!
for ur info! mmg TAK SAH if solat paki maskara water proff cz kita mik wuduk air wuduk xrata pada keseluruhan muke....

Alang2 dah beli pakai ari2 time 'cuti' okey.. =) baru mata berseri2 sentiasa.. lebih2 agi y water proff nie mmg tahan 12 jam kan..

asna pun selalu pki make2 nie time 'cuti' jer.. Xsalah nak cantik. Tp bia kena pd waktu yea dear.. =)

Psst: pasnie boleh main keyet2 mata ngan ur BF ngeh ngeh ngeh..

ajaa~ berkata...

*farhanalicious
huhu...tengok la, xcome pun..
kureng minat la..

*[aliya]
sememgnya pmpuan nie.haha..
ee..betul la tu eja nya.
adoi..xwaswas gak..,tapi member yg tanya nie..

*asna cute
oo yea ke xsah nie..
em xmau la pakai maskara skang.
tggu cuti yea asna. ok.
thank tau~

Psst: huhu xda pakwa la..ihik

~cik manis~ berkata...

manis tingin tp x pernah pkai g,.
eyeliner ckup da kot..
mate manis sepet skit, x tawla elok x pkai mskara..
hehhe

ajaa~ berkata...

oo..
org cakap mata sepet age lawa pakai maskara kan?
eyeliner aja pun suka, sempoi jea kan pakainya.

aYuNi berkata...

solat mu xsah la yang oit..huhu~
eh..nnt ajaa aja ayu pakai maskara tuh ye..teringin lak.. hahaha~ nnt baru terserlah keayuan ku la yang oit..hehe~

fahana_ann berkata...

huhu..macam mak kata"pandai menghabiskan duit"..hehehe..biasele..org permpuan..tapi ada gak laki galak shopping

ajaa~ berkata...

*ayuni
o ye ke syg..
aza b4 nie xpakai maskara, tu yg kurang tau sangat nie,
ok2. aza xpakai dah tami nak solat k..tahnk

*fahana_ann
huhu..mak aja pun slalu cakp camtu.hihi..
pompuan2..laki pun memg ada gak kan..?

erisya nor berkata...

ada petua untuk bulu mata lebat dan cantik...sebelum tidur sapu air teh kat bulu mata tapi yang blom letak gula lah....ada kawan yang buat petua tuh tapi air teh yang bergula...esok pagi mata bengkak sebab digigit semut!

ajaa~ berkata...

*erisya
oo yea ke??
nati malam nie aja uat k..
hope bejaya laa..
huhu..semut manis gigit la tu..