Sabtu, 31 Januari 2009

rinduuu

sya terasa satu perasaan ketika ini..
perasaan yg sedg menusuk jantung,
sya xleh kawal perasaan nie...
sya sangt rindu.
rindu yg sangt..
rindu dekat awak..

sya xboleh jumpa awk,sya takut..
sya rindukan sangt2 pada awak..
tapi sya xmau jumpa awk lagi..
tolong jgn buat sya rindu..

sya rindu sangt..
rindu itu milik sya ke??
sya xtipu lagi..memg sya rindukan awak..
tapi..sya xboley..

kenapa awk hadir lagi..rindu
kenapa U hadir,sya xsanggup dah nak rindu awak lagi..
sya..sya sangt rindu..

**sorie..,perasaan sya ketika ni sedg merindui dia..
dia yg telah pegi jauh..pegi tingglkan sya..

21 ulasan:

e-leeyana berkata...

salam ajaa~

sebelum awak teruskan membaca, saya nak ingatkan bahawa komen ini mungkin panjang sekali hehe..

saya pun pernah rasa. apa pun, kuatkan hati awak. kalau awak macam ni, sama seperti awak tak redha dengan ketentuan dan ujian Ilahi. kalau awak betul2 redha, insyaallah awak mampu hadapi semua ni.

cuba awak tanamkan dalam diri, tiada cinta yang lebih mulia daripada mencintai-Nya. kalau awak cintakan Allah, insyaallah Allah akan membalas cinta awak dengan menurunkan insan yang turut mencintai awak sebagai ganjarannya.

apa pun, ini dugaan yang tak mampu kita lawan. setiap dugaan itu ada hikmahnya kan. percayalah pada keadilan Allah s.w.t

sayang kamu..

p/s: maaf la kalau komen saya ni tersalah maksud ya hehe..harap2 betul la

ajaa~ berkata...

salam..
thank iliyana..
myb aja yg terover..
aja xdapat kawal perasaan..
dah tetpkan hati ni tuk redha ngn sume tu,.tapi aza xterlalu kuat..

thank..
thank berikan kata2 semagt k..
cayang kamu jugak!!!

aYuNi berkata...

huh~ aza..
harap kamo berhenti merindui die.. kamo tahu..dlu ayu pun begitu.. tapi ape gne sume 2?? hanya kte merindu.. jadi dr kamo rindu "die" baek kamo rindu org yang merindui kamo seprti saya :P

ajaa~ berkata...

**aYuNi
aie ayu..
aza dah try stop.
dah tekad dah dulu..tpi tetiba jea semalam terindu..
aza xtau.
k aza akan merindui ayu k..aza balsnya kerinduan ayu tu :)

fahana_ann berkata...

hehehe.memang lah bila dah dalam sangat rase tu kekadang tak leh kawal..at-least bila ajaa luah kat sini,ada orang boleh bagi respons panduan agar kita tak salah jalan dan hanyut..

em,siapa tak pernah merindu..saya pun kekadang tersangat rindu orang yang jauh...tak kisahlah,family ke kekawan ke(special boy?tak de,cuma biasa2 aje)..tapi saya letakkan rindu tu kembali pada Allah..katakan pada diri..aku merindui insan itu..sampaikan rindu dan pelihara dia,pelihara aku juga kami semua,tetapkan hati kami merinduiMU,.kekasihMU..kita tak lepas dari ujian godaan syaitan untuk merindu..kita akan terlupa terleka dan lalai tiba2 tanpa kita sedar. sebaiknya, sentiasa muhasabah diri.Allah sayang kita..Dia rindu mendengar rayuan cinta kita..
SEDIKIT CERITA RINDU:
saya pernah suka kat sorang laki ni sebab dia selalu bagi motivasi agama, cinta dan hidup..memang aytnta penuh Ketuhanan..mulanya tak de rasa suka..cuma hormat dia sebagai fasilitator..tapi lama2 ada lah gak rasa tu..tapi belum cinta..jarang bermesej..cuma surat 2 keping yang dia pernah beri masa sek men dulu.lepas dapat handset dari abah, baru mesej..tapi tak selalu..bila dah besar sikit,perasaan tu makin ada tapi saya control sehabis baik sebab tak nak rosakkan hubungan baik ni..tak nak jadikan perkenalan tu tercemar kerana rasa ni..dan sekarang,alhamdulilah,walaupun kekadang sakitnya merindu tapi ia buat saya belajar untuk merindui ALLAH lebih dari segala.tiap kali ingat dia,saya akan kembali ingat pada ALLAH..dia mengingatkan saya pada ALLAH..saat menaip ni pun..dan moga ALLAH MERDEHAI KITA SEMUA..MELINDUNGI KITA DAN MOGA NANTI,RUMAHTANGGA YANG DIBINANYA KEKAL HINGGA KE SYURGA DENGAN ZURIAT YANG SOLEH SOLEHAH MENEGAKKAN AGAMA ALLAH..

sekadar perkongsian sedikit dari insan lemah>_<_sayang ajaa..LILLAH!mungkin nanti saya posting entri brkenaan ini kat blog saya:)

FarhanaLicious berkata...

aja rindu siapa ya? hehe.
ana pun ada rindu seseorang ugak tapi tak boleh nak buat apa. orang nya dah tade kan. apa yg boleh wat, just tanam kan rasa rindu tu jadi satu semangat dalam diri. sbg motivasi diri. harap aja pun boleh buat macam tu gak. ;]

duOne_sTarz berkata...

huhu...windu rupa-rupana... igt saa kat lagu spoon.. riduan-serinduannya...isk3

ajaa~ berkata...

*fahana_ann
thank fahana...aja rasa besemagt baca kisah fahana..
emm sume org akn rasa kan cam aja nie??
jus aja jea yg xdapat kawal perasaan..
thank bagi semgt n kata2 yg mencuit ati aja..

kisah fhana pun best jugak tu.nati cite la k dalm blog,leh aja baca..ihi..
thank sesangt k..
cayunk kamu gak!!

ajaa~ berkata...

*farhana
ouh dear..ana mesti tau sape kan..time praktikal aja penh cite kat ana sal dia..
emm...aja engok pic dia,tu yg jadibetmbah rindu tu..
adushh!!!
dah2..memg kita kena uat semagt camtu.k tanamkan dalm diri cam ana uat..
thank dear!!

rindu ana jugak~

ajaa~ berkata...

*duOne_sTarz
ohoi..
lagu tu memg best la..tapi dah lama xdengr,lirik lupa daaa

aYuNi berkata...

oit..sapa suh tgk pic si "dia " 2 ajaa oit.. cari masalah je u neh..
g bakar g pic 2..huhuhu~

ajaa~ berkata...

*aYuNi
ala dear..
aja terbuka la..
terrr k..
pastu dah terrr rindu pulak :(
bakar??
xley xley..

NoRT berkata...

rindu tu...mcm angin lalu je... bila bertiup,rasa lemah sgt2.....

ajaa~ berkata...

**NoRT
em..memg cam angin..
xsuka dia datg..

[ a l i y a ] berkata...

sabar ye ajaa,jangan layan sangat perasaan tuh,mcm mane pun.cuba sibukkan diri anda

aYuNi berkata...

namo bakar?? kamo sengaja nak merindui die la sayang.. huhu~ pape pun.. hup xrindu die slalu.. kerana rindu e2 menyakitkan.. huh~

ajaa~ berkata...

*[aliya]
em..kenapalah ada perasaan rindu tu kan..
ok jum sibukkan ngan blog k.

**aYuNi
x ayu syg..
aza xsengaja pun..
adesh!!
aza memg gatai kan ingat dia lagi..
arhhh!!

eRRy 501® berkata...

winduuuuu..kat sapa..anak sapa...

ajaa~ berkata...

**eRRy 501
windu kat maaa la..

eRRy 501® berkata...

maaa mana ..tinggal mana..hhehhee..

ajaa~ berkata...

maa tu emak la.
emak kan duk kat kg sane