Rabu, 7 Januari 2009

^kawan seKERJA baru

aie...

Skang nie sya dah dapat asisten. Asisten yg Bantu sya kat cc nie la. Pas kak zura pegi tinggalkan sya dan cc, banyak masalah yg datang ber_timpa2 time jaga cc ni sorang2..Huhu.. iklan yg sya paparkan dalm fs tu akhirnya dah berjaya diisi orang. Pas nie sya dah xyah keje 15 jam pada ari sundeey. Dah ley cuti 3 kali seminggu tiap2. hoho.. masa free pun dah agak lagi banyak la. Free tuk sya menjalankan aktiviti biasa bagi seorang yg bergelar student, apa lagi makan+tido+bangun+men sudoku..ahaks (ini yg wajib shaja)..

Ari semalam asistan sya start ‘trainin’. ARENA IT pun ad trainin tau tuk pekerja baru. Wah!. Trainin tuk yg baru 4 ari jea tanpa gaji k. Arini ari kedua dia patut datang trainin tpi xda pulak..emmmm….xpe la…myb dia bzy o adahal..tp nape x cll??...emm myb tepon dia rosak kut..emm...

dan sya suka baaaangat ngn dia. Wah!! Sape dia nie??. Hoho.. dia sorang lady yg sungguh ayu+manis+lawa+cantek….sya paggil dia kak As.. sebb dia memg kakak. Nati kawan2 datang cc k jumpa dia. Mesti semua terpikat..ehi..tp xley lebih2 sebb dia udah berpunyaa… pestime duk ngan sya, kami dah banyak berkenalan. Rupa2 nya dia kuat ketawa. Huhu.. dan xleh gelabah, Nati dia akn jadi diam. Eheks..kelakar tengok aksi dia nagn customer semalam. Oho..akak..akak.. kami banyak gelak la. Cuma dia nie xminat terokai tenet. Jadi agak buuusan la bagi dia duk depan pc. Cian akak..sya suh dia tegok spa Q kat youtube. Layan pulak dia.. buusan tahap gaban ar tu, sya tau akak.. ahaks~ arap2 dia x tau la sya ngah bersembang cikit hal dia nie. Xpe2 dia xkan taunya.. dia xminat benda2 camnie. Ehi… naseb bek dia xdatang tranin rinie.. sempat sya buat madah pujangga ni cikit.

Best lah semalam bekerja dan sama nagn dia. Nasib bek gak dia banyak beri kerja dan sama. Senang mintk tolong org ckp.. sya ckp kat dia “kalo kak As leh tolong sya, sya pon ley tolong kak As…” dia angguk kepala jea.. hoho.. sya kena paham dia sebagai sorang PEKERJA, dan dia kena paham sya sebagai SETUDENT… baru dapat kejesama dan ley jadi pekeja yg baek cam sya nie..huahuahua~ masuk bakul angkat sendiri ler..

yang pastinya sya suka tengok+pandang dia bila senyum..wahh sungguh manis la.. kawan2 cepat datang cc yea.. buka poly nati terus datg cc, sya xsabar nak suh kamu berkenalan nagn dia. emm to xtau la bagi kamu semua suka dia ke tak. pape pun bagi sya dia maniss+ayu+baek..ehi..
hope besok akak datang tranin k. sya nak ajar+bagi ilmu kat akak suh cepat pandai.. tu jea.. xberniat nk BUly keyh..hoho..(semalam balik kul 12 am, cian dia..)

*akak kalo sya buat jahat+buly akak, gtau sya key..tp tulun jagn gtau bos sya slalu catin kat cc...hohooiii....

2 ulasan:

e-leeyana berkata...

wahhh~ mesti teruja kan..kalau same2 pmpn pn dah kagum, inikan lagi lelaki..huhu...bz la lpas ni cc tu..

FarhanaLicious berkata...

wah. wah. tak sabar tak sabar.