Rabu, 7 Januari 2009

tULUn la..dah xsURE~

munin...
adoaii... pagi sya arini terganggu lagi. tido xcukp dan kurang cukup bagi sya sebb kena bangun kul 8.15 am (pagi yg amat age ni).. tepat2 jam 8.15 am sya dapat cll dari bos ke-Dua besar.
"aza awak cepat bersiap- dalm masa 15 hingga 20 minit, sya ad hal nak jumpa awk"
HAH!! terkejut sya ngah mamai2 smbil gosok mata yang mals nak buka tu.
"ok2 sya siap skang... tp nape encik nak jumpa sya???"
"adalh hal keje, cepat cikit.."

sya ngah ganasnya bangun la dri katil. semua brang kat tempat tito sya campak ke tepi...tepi2 nak cepat nie..waa..kena besiap cepat.. jiwa sya pulak jadi xtenteram.ye ya camna sya nak tenteram. apa masalah bos pagi2 nak jumpa sya. xpenah dia buat camni kat sya. tu yg amat2 pelik+musyykil nieh!. buang tebiat ke bos nie,. kalo ada papehal dia cll jea, xdanya dia ajak jumpa..aaaaa....kenapa en. nak jumpa?? sya ad buat salh ke kat tmpat keje..?? arr... atau dia tau sya 'catin' smbil keje..atau dia tau sya selalu gayut tepon opis time keje...waaa takutnya!.. gelabah dan cuak pulak datg..adeshh napa bos nak jumpa?? ya Allah jgn lah pasl ak kantoi slalu buat keje banyak salah dan jagn la bil letrik tinggi sebb ak slalu gayut (gayut hal keje k).. ya Allah kenpa nie.. takutnya... sya doa banyak2 bia xda pape yg ganas berlaku..

jam dah tepat kul 8.35 am. bos cll kli kedua.."sya ad depan umah awak nie, keluar lah.."
sya berdoa lagi bia xda pape berlaku..jgn takut..releks k..(sya memg jenis cepat gelabah yg amat kuat)..masuk jea keta, sya dan bos pegi lepak kat kedai sarapan pagi (tempat rahsia). dengan baiknya dia belanja sya milo panas dan bape biji kuih muih enak+lazat. tpi sya xley sarapn pagi,, sebb nati sakit peruttttttt.huhu.. huh bos sya sarapn nagn banyak nya. (sesuai la ngn keperluan badan dia). ehi..jgn mara bos.. jemput sarapan.. sya dengan relanya jmput kuih n milo ad kat depan mata. rezki xbek tolak pagi2 nie.. demi mu bos ku telan jua..aha.. cuak2 n gelabah pun sya tetp telan gak milo panas.. sambil2 tunggu apa bos nak cakp, ngan arapan bos xtanya pape sal karenah sya kat tempat keje slama nie..waa tatutnya...

tiba2.."aza kenapa awk nak benti keje??" bos dah mulakan topik pagi dia..

"emmm.. sya sebenarnya encik.. nak focus kat sem depan jea. dah la sem depan sya ada projek besar, projc sem akir.. 2 yg sya takut xleh bagi masa jea kat projec lau sya sambung keje age.." sya keluarkan niat dan perasaan kat bos bia dia paham cikit..ihi...

"sya tau awak ad projc sem akir, awk pun penh cite sya kan..tapi sya skang nie bzy aza. sya xmau la tukar2 org lagi. sya nak bia awk yg kekal. bia ad org cikit mahir kat kedai tu. sya xmau awk benti lagi..sebb tu sya cari awak 'partna', bia dia tolg awk buat keje."

"em..sya tau encik..."sya terus berkata2 lagi..dan sungguh panjag sya berkata2..hoho...
cuak dan gelah terus hilang..sya ingatkan ape la tadi..huh selamat. rahsia masih lagi tersimpan..ahaks..

end*

smpai sini jea sya leh coretkan cikit kejadian bos nak jumpa pagi tdi. banyak hal2 orng dewasa yang kami bincangkan. sebb tu sya xleh cakp kat cini..:P.. bos pun ad kongsi rahsia BESAR dia nagn sya. ishhh dasat nya sya nie. sekarg sya berkeadaan penuh rahsia k..

yang jadi kecompiusan kat sya skang nie yalah....'SYA XTAU DAH NAK BENTI KEJE KE X".. bos menghargai sya ke tadi??..dia tamau sya benti dulu..adoii sya dah serba slah. sya pun bukanya suka2 ati nak benti keje tu. sya nak focus sem6. sem LAST nie sya stdy taun nie. pastu dah abis dah.. bnyak benda nak focus. sya nak dapat kan rsut yang terbaik. nak TEBUS balik resut sem nie yang mengecewakan cikit (tp syukus sya xcary). sya xmau la asyik2 keje pastu projek nagn kawan2 sya xamik kesah sangat pun, xadil la kan camnie...emmmm..compius dah datang... tapi kalo sya masih keje sem depan pun banyak kelebihan gak, sebb nati sya leh print paper projec kat cc n dapat la discaun..ehe..jimat cikit kos pengeluarn grup kami..aha..(salah dri segi undang2 cc).. agepun sya xmau la dengar ceramah ringkas dari mrs' ad age "duit boleh cari, tapi keselamatn diri tu kena jaga. inga tu!!".. sya tamau kawan2 risau kan sya age..dorang sume sygkan sya.. arrrhhh compiuss nya..

kawan2 tulun sya!!!
jadi uat sementra waktu nie, sya xleh age bagi kat putus kat bos. samada jadi benti atau x. sya kena tunggu jadul sem6. padat atau banyak time free...(betol ke da student cakap jadul stdy sem nie banyak cuti???)

*skang sya dah conpius..tulun sya!!

4 ulasan:

erisya nor berkata...

wahhhh bos siap datang ke rumah lagi! maknanya ajaa pekerja yang baik...boss sayang :)

FarhanaLicious berkata...

kalau ana bole keja sekali dengan aza kan bagus. ada baby blue gitu. uhu~

aYuNi berkata...

waaaa.. ape yang penting dri mu lebih berharga.. hee~ bos mmg bek sebab kamo bek..lala~

ajaa~ berkata...

*erisya
datang umah time da hal je. time dapat gaji x datg umah pongg~
uhu..thank bos syg. nasib bek dah kawen bos tu.ahaks~

*ala dear..memg sangat best.pas keje jum kepSI. cam dulu2..waaa

*thank memg diriku berharga. wokeh!! baek ayu age..ihi..