Selasa, 6 Januari 2009

RESuLT dAn reSULt!


"kuang-kuang-kuang" tepon sya mengeluarkan bunyi..
o..ad meset masuk..
sya tekan tengah tuk open mest.." aza cek la resut pagi nie, baru xjam cikit."
sepantasnya sya reply "aza dah cek 2 ari lepas xley pun.."
"kuang-kuang....." berbunyi lagi...bunyi xsempat abis pun sya dah open..ahaa..(xsabar)
"aya..kami baru cek semalam la.."


huh tindakan sya ape lagi, cepat bangun nak besiap tunggu kul 10:00 am nak pegi cek resut nieh.. kul 10:00 am cc baru buka daa..

-------------------(berlalu pergi masa dan minit)

sya berjalan dengan agak laju dan agak pelahan nak menuju ke CC. semuga cc buka, sya nak cek betul ke x resut dah kua. sya perlu cek dengan segera. jiwa dan jantung dah memberontak. xkeruan jadinya nieh.. adeshhh...'ya Allah tulun lah ak..bagi la ak lulus fisio dan analisis.. tolong lah..hanya lulus ak mintak'.. jantung sya mengepam dengan kuatnya, nafas berirama turun dan naik, mulut terkumit2 mengeluarkan kata2 dalam nada perlahan...

arhh..sabar aza sabar!! jiwa sya perlukan ketenangan.. tarik nafas.. hembus..hembus..,tarik... k releks..

dah sampai cc. apa lagi kaki kanan masuk cc. nak dapt keberkatan cikit (poyo)..bismillah..
sya mintak 1 pc dan on web PSA (sekulah sya yg bakal ditinggalkan 6 bulan akn datang..sadiss..)..cepat masuk wab PSA..bismillah bismillah...sya masih lagi waras dan perlukan ketenangan yg amat.. dah masuk PSA pegi ke e-perkhidmatan, pegi la kat keputusan peperiksaan.."LOGIN"...aa... loading... pas bape minit dan saat.. keputusan sya dipaparkan..
ALHAMDULILLAH!.. itulah perkataan keramat yang pertama kua dari mulut nie.. sya lulus semua..gumbira yang amat, walaupun resut agak kurang cemerlang.. dan doa sya termakbul. sya lulus semua!!.. thank Allah.. sya tersenyum dan pulang ngan hati gumbira.. sya dah redy nak masuk SEM 6. jiwa dan jantung berfungsi sepeti biasa. sya dah okek...

*huh itulah perasaan sya dengan resut nie. berdebar2 nak mampus tadi. tapi semua dah ok. sya pun dah ok. terima kasih sngat2 kat Allah... kalo kita dah usaha sunguh2, jadi kita kan dapat yg oke.. dan ada hikmah disebalik yg berlaku itu...

6 ulasan:

FarhanaLicious berkata...

yang, congrats ya. ana nye result teruk sikit. uhu. tapi syukur lah.

ajaa~ berkata...

*aza pun teruk gak. tp sume lulus dear

aYuNi berkata...

waaaaaaaa..bgs2 rkan ku.. kte telah berjaya menamatkan sem 5 dgn pencapaian yang memuaskan.. pk kedepan k...jgn pandang belakang~hoho~

ajaa~ berkata...

*ayuni
AHA...
MEmang kita dah jadi SENIOR k..
berlagak SENIOR semu tau..

~cik manis~ berkata...

syukur alhmdulillah lulus..
thniah ye :DD

ajaa~ berkata...

yah syukur sangat2....